dissabte, 7 de juny del 2008

Pakistà

Pakistan és un país format per homes i dones amb una riquísima herència cultural, meravellosa arquitectura, passió pels esports, fantàstiques produccions musicals i un entorn natural impressionant.

El nom Pakistan significa “Tierra de Pureza”. Format per les inicials de les regions que s’aglutinen en dita nació: P de Punjab, A de Afgania. K de Kashmir o Cachemira, S de Sind, i la terminación “istán”, que significa país.

Geografia: Referent a la geografia del país, cap al nord i l'occident del territori se situa una regió muntanyosa, la qual alberga alguns dels cims més alts del món, entre elles el famós K2 (Mt. Godwin-Austen) amb 8.611 m fronterer amb Xina i Índia. El sud-est pakistanès, especialment la frontera amb l'Índia, és una regió desèrtica.
Mazar-e-quaid. Mausoleo- Tumba del fundador de Pakistà, Muhammad Ali Jinnah.

Societat: La societat pakistanesa és en gran part multilingüe i multicultural..
El valor de l'educació és altament considerat pels membres de cada estrato socioeconómico, així com els valors de la família tradicional, considerats sagrats a pesar que les famílies urbanes s'hagin convertit a un sistema de família nuclear per les necessitats socioeconómicas.
.

La vestimenta nacional pakistanesa és el Shalwar Kameez.

Els Jardins de Shalimar i Fort Shahi Qila. En les afores de Lahore, construïts per l'emperador mogol Shah Jahan en 1641. Era el lloc d'esplai de la cort real dels mogoles, i la seu oficial de recepcions de l'emperador i el seu sèquit, quan es traslladava a Lahore.

Gastronomia: La cuina pakistáni és semblant a la hindú, però menys condimentada. Igual que aquesta utilitza en bona part dels seus plats el curry i la masala. L'especialitat és el tandoori chiken, és una manera de cuinar el pollastre en un forn típic .