dilluns, 25 d’abril de 2011

La mona de pasqua

Si voleu fer la mona de pasqua, us deixo aquest vídeo l'espai "Dolça Catalunya" de TV3.

El Dilluns de Pasqua, l'autèntica protagonista és la mona. L'espai "Dolça Catalunya" parla d'aquesta tradició i de la seva evolució i mostra com s'elaboren les mones.

Les primeres mones eren molt austeres i es feien amb pa i ou dur. A poc a poc van anar evolucionant i han acabat amb la xocolata com a gran protagonista. De fet, es pot dir que l'escultura amb xocolata ha esdevingut tot un art.

La presentadora del programa, Elisabet Carnicé, visita l'obrador de la pastisseria Triomf, al barri del Poblenou de Barcelona. Allà, el mestre pastisser Antoni Bellart prepara dues mones fent servir una base de sara i una altra de xocolata.

Tot seguit es parla de la tradició pastissera de Pasqua a diferents països amb tres persones procedents de Portugal, Alemanya i Rússia.






Aquí us deixo una activitat del Jclic per saber més, cliqueu sobre la imatge de la mona.

Image and video hosting by TinyPic