dijous, 25 d’octubre del 2012

Festa del Xai

Demà divendres 26 d’octubre se celebra la Festa del Xai, és una festa islàmica anomenada també Eid al-Adha, Eid al-Qurban o Eid al-Kebir (literalment: Festa Major o festa gran). És la segona de les grans festes musulmanes, l’altra és el Eid al-Fitr (el final del Ramadà). Al Pakistan rep el nom d' Eid dhoha o bisup tabaski (a l'Àfrica subsahariana).

Se la coneix com festa del xai, ja que és l'animal que se sol sacrificar més sovint. La data de la celebració és el dia 10 del mes (Du al Haya o Dhou al'hijja) segons el calendari musulmà, coincideix amb el final del Hajj, la peregrinació a La Meca, just 70 dies després de la ruptura del Ramadà.

 La Gran festa és basicament un acte de comunió i solidaritat entre els musulmans d'arreu del món, i a Catalunya la celebraran comunitats tan diverses com la marroquina, la pakistanesa o la senegambiana.


 Image and video hosting by TinyPic 


Si voleu saber més sobre aquesta festa podeu visitar el blog "Acollida Institut Carles Vallbona" on els nois i noies de l’aula d’acollida de l’Institut han realitzat un article molt interessant.

Us deixo, tambè l'enllaç a un blog de cuina de Marroc  Image and video hosting by TinyPic