divendres, 14 de novembre del 2014

Treball del Sistema Solar

Els nens i nenes de quart hem fet un treball molt divert del Sistema Solar.




La Terra fa dos moviments: 

Rotació, es a dir gira sobre ella mateixa,dura 24 hores i fa possible que tinguem dia i nit. Quan en un lloc del món és migdia, a l’ altra costat de la Terra és mitjanit. Això vol dir que els nostres avis de la Xina i Pakistan s'aixequen al mati abans que nosaltres, al mati nostra quan estem a l'escola de Santa Coloma, ells estan dinant però els nostres avis de Brasil, Equador i Santo Domingo estan dormint i s'aixequen quan nosaltres hem sortit del cole per la tarda, quan nosaltres sopem els avis de Amèrica estan dinant però els avis de Orient ja estan dormint.

La Terra tambè fa el moviment de translació, gira al voltant del Sol. Aquest moviment dura 365 i sis hores i fa possible les diferents estacions de l’any: primavera, estiu, tardor i hivern.

 La Terra té la lluna com a Satel·lit. La Lluna té dos moviments igual que la Terra, el de translació i el de rotació . Des de la Terra sempre veiem la mateixa cara de la Lluna. La Lluna triga 28 dies en fer el seu moviment de translació i de rotació. La Lluna es pot veure de diferents maneres a causa de la llum que rep del Sol.


 

 Lluna nova: no la veiem.
Quart creixent: la veiem com una lletra que ens recorda a la "D".
 Lluna plena: és quan la Lluna està tota i és com un meló.
 Quart minvant: la veiem com una lletra que ens recorda a la lletra "C".