dimecres, 2 de març del 2011

Sant Medir, festa del meu barri, GRÀCIA. Dia 3 de març

Cartell guanyador de Joan Serra.
Any 2011







"LA FESTA DOLÇA"


Sant Medir tornarà a omplir Gràcia de caramels !
La celebració de Sant Medir acull en el barri de Gràcia, de Barcelona, unes 29 colles que reparteixen al voltant de 100 tones de caramels entre els milers persones que omplen els carrers. Les colles es concentren a l'ermita de Sant Medir, a la serra de Collserola. Els nens de les escoles, de la zona, van a recollir caramels.


SANT MEDIRCada tres de març la Vila de Gràcia es desperta amb trons i gralles per celebrar la festivitat de Sant Medir.


De bon matí les colles de romeus surten a repartir dolços entre la gent del barri, com ho feia el forner del Carrer Gran el segle passat.
Després el romiatge a l'ermita del sant i el dinar de les colles, on les faves i violetes són els símbols d'una festa molt arrelada. I al vespre el Carrer Gran és testimoni d'una de les pluges de caramels més impressionants de tot el país.
Un altre any arriba l'esperat tres de març. Ja torna a ser Sant Medir.
Sant Medir, segons la tradició, va viure cap a l'any 303 i era pagès en una casa a peu del camí vell de Barcelona al Vallès, durant el domini romà de Dioclecià que mantingué una intensa persecució contra els cristians.

1 comentari:

Evangelina Prieto ha dit...

Querida Esmeralda vengo a tu bello espacio para agradecer tus cálidas palabras, le dieron abrigo al corazón en momentos difíciles.
Te dejo un abrazo enorme.
Ev.