dijous, 28 de febrer del 2008

EL COS

Amb "El Jan petit quan balla",aprenem algunes parts del cos i ens divertim.



boomp3.com
boomp3.com

dimarts, 26 de febrer del 2008

Voleu tenir un "VOKI" ?

Si us agrada aquesta idea, heu de preparar un petit text i us transformareu en "VOKIS"

dissabte, 23 de febrer del 2008

Beijing 2008 Olympic Games song "Forever Friends永远的朋友"

Aqui teniu la cançó dels JOCS

JOCS OLÍMPICS. Mascotes

福娃奥运漫游记 第20集 跳高无极限

Un regal molt especial per tots vosaltres.
Petonets

JOCS OLÍMPICS a PEKIN 8-8-08 a les 8h

Fa uns dies vam portar informació a l'Aula sobre els Jocs Olímpics i aquesta és una petita mostra dels resultats.


Aquesta entrada va dedicada a la HUIJIE
per la seva col·laboració i interès.

Hem decidit que seran uns jocs molt bonics ja que seran el 8 del 8 del 2008 i començaran a les 8h del mati.

A data del 18-2-08 segons aquest diari, falten 172 dies pels Jocs Olímpics.



Aquestes són les boniques mascotes dels JOCS






















Aquí ens explica que han fet cançons pels JOCS














Aquestes són les "medalles" que donaran als guanyadors.





Segons la HUIJIE, en aquest text diu que un grup
de dones xineses que viuen a Barcelona han cosit
aquesta bonica Pancarta.

divendres, 15 de febrer del 2008

Preparant la xerrada pels alumnes i famílies xineses















Igual que el curs passat, estem organitzant una xerrada per les famílies i alumnes Xinesos. La finalitat és donar a conèixer els punts més rellevants del nostre Sistema Educatiu i la normativa del centre.

Les fotos són del curs passat. A la segona foto, l'interprete, parla amb la Ming-Ru, una alumna molt eixerida que és sorda pregona.

Des de "EL CUC" volem agrair la feina que fa "El Pla d'Entorn" i el servei de la Formiga. Sense ells seria molt complicat tenir contacte amb les famílies xineses.

El millor curtmetratge de Berlin

Una història per reflexionar.

Premian película taiwanesa de dibujos animados en festival de Berlín

Un Pez con una Sonrisa, película de dibujos animados hecha en Taiwan, de apenas diez minutos de duración, obtuvo otro galardón internacional, el Premio Especial de Deutches Kinderhilfswerk para el mejor corto durante el 56º Festival Internacional de Cine de Berlín, realizado del 9 al 19 de los corrientes.

Dirigida por Jay Shih, esta película ya había obtenido anteriormente el Premio de la Competencia de Cortos Skyy Vodka durante el 29º Festival Internacional de Cine de Hong Kong y el Premio Especial del Jurado en el 9º Festival Internacional de Películas de Dibujos Animados y Tiras Cómicas de Seúl el año pasado.

Un Pez con una Sonrisa está basada en los libros del famoso ilustrador Jimmy Liao. El ingeniero de sonido de la película, Tu Tu-chih, también fue un artista destacado en el musical El Sonido de los Colores, inspirado también en otro de los libros de Liao. La partitura de la película fue provista por George Chen, ganador del premio a la mejor partitura original por la película Splendid Float en el Festival de Cine Caballo Dorado de Taipei en 2004.

Este corto de dibujos animados es una conmovedora historia de un hombre solitario que encuentra consuelo y satisfacción en su pez mascota. El filme explora el mundo interno de un personaje que está bendecido con un carácter tierno y extraordinariamente generoso.

La película fue producida por una joven compañía de animación, Original Design and Development Incredible Inc., que fue fundada en mayo de 2003.

Otros ganadores asiáticos en el festival incluyeron a la película Isabella, del director de Hong Kong, Pang Ho-cheung, que logró un Oso de Plata por la mejor música para una película.

dijous, 14 de febrer del 2008

EL 14 DE FEBRER: SI A L’ESCOLA PÚBLICA DE QUALITAT





El dijous dia 14 de febrer els llapis, les gomes i els ordinadors no treballaran al bloc del Planeta Terra. No és festa, és un dia especial.

Al "CUC" del SALVAT ens divertim i aprenem perquè l’escola és un bonic lloc de reunió de molts amics i el Planeta vol que continuï sent així.

El "CUC" del SALVAT no vol una escola diferent. Vol una escola igual per a tothom! Vol una escola rica en cultures!

On els mestres poguem disfrutar i riure amb els nostres nens al mateix temps que creixen es fan grans i es converteixen en metges, en advocats, … o senzillament on es formen per després ser allò que més els agradi ser.

Al "CUC" del SALVAT li agrada viure l’escola en directe, abraçar, estimar, … no li agrada una escola feta en un despatx per persones que ja no es recorden de quan ells eren nens o que només visiten les escoles quan hi ha uns interessos concrets.


El jueves día 14 de febrero los lápices, las gomas y los ordenadores no trabajaran en el bloc del "CUC del SALVAT. No es fiesta, es un día especial.

En el "CUC" del SALVAT nos divertimos y aprendemos, porqué la escuela es un lugar bonito donde se reunen muchos amigos y el Planeta quiere que continue siendo así.

El "CUC" del SALVAT no quiere una escuela diferente. ¡Quiere una escuela igual para todos! ¡Quiere una escuela rica en culturas!

Donde los maestros podamos disfrutar y reir con nuestros niños al mismo tiempo que crecen y se hacen mayores para convertirse en médicos, en abogados, … o sencillamente donde se hacen persones para después realizarse en lo que más les guste.

Al "CUC"del SALVAT le gusta vivir la escuela en directo, abrazar, querer, … no le gusta una escuela hecha entre paredes bonitas y muebles preciosos donde trabajen los que ya no recuerdan su niñez y que la escuela sea sólo un lugar de visita cuando hay unos intereses concretos.

Amb el permís del PLANETA TERRA

dimecres, 13 de febrer del 2008

Una mica més sobre l'any de la RATA

Aquest text explicatiu ens ho ha enviat la Núria, la nostra asssessora LIC.
Gràcies Núria per pensar en nosaltres.


LoonaPix.com. Online Photo Frames

Una sortida de "CINE" Les pel·lícules



Els nens i nenes del Cicle Inicial hem anat al cinema "Club Aribau".
Hem vist tres Pal·lícules.


Una de Charlot, que no és la del "Chico" però posem aquesta foto que ens agrada molt.















La segona era de "Buster Keaton"













i.. finalment una del "Gordo i el Flaco",
Stan Lauren és el "Gordo".
Oliver Hardy és el "Flaco"


Hem rigut molt.

Una sortida de "CINE"


El Cicle Inicial hem anat a veure l'exposició de fotografies del "Charlot".

És molt maca i ens ha agradat molt.

Estem molt contents.


Rayanpeet i Wendy



dilluns, 11 de febrer del 2008

Els nois i noies de 6è també tenien patates a l'hort


Veieu que petits eren ?
Com podeu comprovar fa anys que és tradició tenir hort a l'escola.

L'HORT que tenien els de 6è quan feien 1r.

Pastanaga, escarxofa i coliflor















"Us diré un secret molt fi" Totes aquestes fotos i diapositives les van fer els nens i nenes que hara fan 6è.
Podem convidar-los a l'aula per que ho mirin. Tenien 6 anys.
Felicitats als de 6è pel treball tan maco que van fer.

Les pastanagues


Recordareu sempre què de la pastanaga mengem l'arrel ?

Les maduixes

A la classe del "Micos" hi ha maduixes. Si voleu un dia podem anar a veure-les.

Els porros


Heu menjat alguna vegada aquesta crema ?

Els pèsols i les escarxofes


Quina de les dues verdures tenim a l'hort ?

Collita de pastanagues















Com ja sabeu, el Junjie, la Yana, el Sohaib i el Jiang Jiayu, un cop per setmana, fem una bona regada a l'hort.



Divendres els nen i nenes de 1r. van fer la collida i ens van portar alguna pastanaga.

La Ting-Ting i el Dàmian ens les van portar.

dijous, 7 de febrer del 2008

Per saber una mica més sobre els nostres alumnes i la seva història

UNA MICA D'HISTÒRIA
El Año Nuevo Chino se remonta al año 2600 aC, cuando el Emperador Huang Ti presentó el primer ciclo del zodíaco. Cuenta la leyenda que antes de partir de la tierra, el Señor Buda reunió a todos los animales para que fueran a verlo. Pero sólo doce fueron a su encuentro para despedirlo. Como recompensa, le puso los nombres de los animales a cada año según el orden de llegada. Los chinos creen que el animal que gobierna el año en el que la persona nació tiene una profunda influencia sobre la personalidad de cada uno, y al respecto dicen: “Este es el animal que se esconde en tu corazón”. Un ciclo del zodíaco completo dura 60 años y está formado por cinco ciclos de doce años cada uno.

El Festival del Año Nuevo o Fiesta de la Primavera es uno de los más importantes para el pueblo chino, ya que es una gran ocasión para reunirse con la familia. Esta fiesta celebra el inicio del nuevo año lunar, en el que se basa el calendario tradicional chino y dura quince días. Según el calendario gregoriano, esto sucede entre finales de enero y mediados de febrero.

El Año Nuevo chino está repleto de tradiciones y simbolismo. Los preparativos comienzan con un mes de antelación, cuando la gente empieza a comprar regalos, adornos, ropa y comida. La casa se limpia a fondo, para barrer todo rastro de mala suerte, y se les da una mano de pintura, habitualmente de color rojo, a los marcos de las puertas y ventanas. También se decora la casa con los 'pareados de primavera', versos con deseos de buena suerte, longevidad y prosperidad.

El Festival comienza por fin con la víspera de Año Nuevo, día en que se reúne la familia para cenar. Todos los hijos, vivan cerca o lejos, vuelven a casa de sus padres. Esto implica más de 150 millones de personas viajando a la vez, lo que somete a los servicios de transporte chinos a una gran presión.

La noche que da comienzo al Año Nuevo es muy especial, pues se celebra una suntuosa cena y los niños reciben sobres rojos con dinero (Hong Bao). Además, cuenta la leyenda que el Nien, (literalmente 'año'), una bestia devoradora de hombres, destruyó un pueblo una noche de invierno. Al cabo de doce meses, el monstruo volvió, pero los hombres trazaron un plan para espantarlo: pasaron toda la noche lanzando fuegos artificiales de color rojo y haciendo ruido con petardos o gongs. La idea funcionó, y dio lugar a las celebraciones del Año Nuevo. Desde entonces la gente permanece despierta toda esta noche, para ahuyentar a Nien y celebrar la llegada del año.

El segundo día de año nuevo las hijas casadas visitan a sus padres. El tercero, según una leyenda, es el día en que los ratones casan a sus hijas. Por esta razón, los chinos se van temprano a dormir y dejan miguitas por la casa.

Las deliciosas comidas cargadas de simbolismo, como los raviolis; los rituales y las visitas a familiares y amigos continúan hasta el día 15. Este es el último día de los festejos del Año Nuevo, y probablemente el más destacado, ya que es cuando se celebran las famosas danzas de leones y dragones y el Festival de las Linternas. Antiguamente, este era el único día del año en el que los padres dejaban salir a sus hijas solas, con lo que los jóvenes aprovechaban para buscar pareja. De hecho, a menudo confeccionaban las linternas para proyectar mensajes de amor, tradición que aún hoy se mantiene.

En resumen, el Festival del Año Nuevo es el mejor momento para disfrutar con la familia y desear a los demás felicidad y buena suerte. Por esta razón, se grita muy fuerte:
FELIÇ ANY NOU!!!!
Trobat a la red.

Ens presentem

La Lina està preocupada perquè ella no surt a les fotos de presentació. (SÓC)

L'ANY NOU XINÈS A L'AULA D'ACOLLIDA


Avui hem celebrat L'ANY NOU Xinès, l'any de la Rata.

Aquesta "colla pessigolla" han estat molt contents.














Hem menjat torró i hem fet gresca.



















El Jiang Jiayu ha portat de casa aquestes lletrs tan MAQUES per felicitar l'any.

I.... ens ha visitat la Pili.
Ens ha portat un sobre vermell de debó, dels que posen els diners per regalar als nens.
Li ha donat el seu fill, que és molt aixerit i estudia xinès.

Gràcies Axel i gràcies Pili.

dimarts, 5 de febrer del 2008

DIVERSITAT CULTURAL - Sistemes Educatius- MAGRIBÍ

DIVERSITAT CULTURAL - Sistemes Educatius- XINÈS

ANY NOU XINÈS

El Festival de l'Any Nou xinès és una de les festes més significatives per al poble xinès en tot el món, indistintament de l'origen dels seus avantpassats. També és conegut com el Festival de l'Any Nou lunar degut al fet que està basat en el calendari lunar, en comptes del calendari gregorià. La festa és una ocasió molt joiosa degut principalment que és el temps que la gent es lliura del treball per a reunir-se amb la família i els amics. L'any 2008 serà el dia 7 de febrer.



BON ANY !
Per tots els nens i nenes de l'escola i per les vostres famílies.
Es passa de l'any del Porc al de la Rata.













Diners de regal per els nens, en sobres vermells.











El dia 7 d'aquest mes comença l'any nou xinès. L'any de la Rata.










Molta alegria i molta festa!
















Un bon dinar i un bon sopar!

BONES FESTES!