PÀGINES
Pàgina principal
ANEM A LLEGIR
PER PENSAR
ESCOLTEM, PARLEM, MIREM I APRENEM.
L'HORT
VOCABULARI
REVISTES DIGITALS
LES NOSTRES PRESENTACIONS
QUINA PART DE LA PLANTA ENS MENGEM ?
BENVINGUTS AL CUC, és un plaer estar amb vosaltres
L'HORT
Hem collit
api
,
faves
,
espinacs
i
bledes
.
De
collita març 2011
Powered by
Issuu
Publish for Free
AGENDA DE L'HORT
Powered by
Issuu
Publish for Free
Tal com diu
la dita,
"Al setembre cadascú cull el que sembra" i nosaltres vam plantar
pebrots
i ara collirem......
Powered by
Issuu
Publish for Free
Aquí us deixo un JCLIC per a treballar fruites i hortalisses
zonaClic - actividades - És vital, fruites i hortalisses
Powered by
Issuu
Publish for Free
P3 Menja una SINDRIA de l'HORT
Ja sabeu que l'escola té un hort!!!!la classe dels ànecs i de les tortugues ajudem a tenir cura de l'hort i a regar-lo i cuidant, cuidant ..... hem tingut una sorpresa: UNA SINDRIA !!!! hem menjat una mica per esmorzar, què bona!!!!
Powered by
Issuu
Publish for Free
Collita de pastanagues del nostre hort.
Una mica d’història de les pastanagues.
L’origen botànic de la pastanaga es localitza a l’Àsia menor, a l’actual Iran. Va ser cultivada i apreciada per les cultures mediterrànies des d’antic. A l’antiga Grècia ja la coneixien i l’apreciaven molt per les seves propietats medicinals. Les actuals varietats de color taronja i forma cònica van ser introduïdes pels àrabs a la península ibèrica cap al segle XII. Durant els segles XIV i XV es van estendre a la resta d’Europa.
Una mica de botànica
.
Forma part de la família de les umbel·líferes, igual que l’api, el julivert i el fonoll. El seu nom científic és Daucus carota.
Varietats.
Les varietats de pastanaga es poden classificar segons la forma de l’arrel, la grandària i el cicle de cultiu.
Segons la forma de l’arrel n’hi ha de cilíndriques, còniques i arrodonides.
Segons la grandària n’hi ha des de 25 cm fins a menys de 10 cm.
Propietats nutricionals.
La pastanaga és famosa pel seu contingut en vitamina A. La vitamina A és fonamental per a les funcions epitelials de la pell i per als pigments dels ulls. També té un contingut important de vitamines C i B.
La pastanaga es pot menjar crua en amanides o cuita, acompanyant carns o peixos. Les pastanagues collides joves són més dolces i tendres per consumir en amanides.
Com cultivar.
Cal cultivar-la a partir de la llavor doncs el trasplantament fa que no formi una arrel grossa. Es pot sembrar formant fileres o a voleig. La llavor de la pastanaga té una germinació relativament lenta, uns 10-15 dies. Un cop germinada la llavor cal fer una aclareig per eliminar les plantes que sobren i deixar una distància de 8 cm entre plantes.
Com és diu la pastanaga en altres llengues:
ESPANYOL -----------------ZANAHORIA,
CATALÀ ------------------PASTANAGA
EUSKERA -----------------AZANARICA
GALLEG -----------------ACENARIA
FRANCÈS -----------------CARROTTE
ANGLÈS ---------------------CARROT
XINÈS------------------------ HÚ LÚOBO
ALEMANY --------------------MOHRE
PORTUGUÈS--------------CENOURA
ÀRAB ----------------------CARLOTA
Per saber més clica aquí
per jugar clicla aquí
El viatge de la pastanaga
hort
Publish at Calameo
or
read more publications
.
Les pebroteres o pebreres (Capsicum) són un gènere de plantes de la família Solanaceae.
El nom del seu fruit pot ser pebrot, pimentó, pebrera o pebre.
És originària de la zona dels Andes, a Amèrica. Es cultivava des de molt antic, fa més de 9000 anys, a les civilitzacions centre i sud-americanes.
El pebrot és molt ric en vitamines, especialment la vitamina C i també A, E i B. Existeix una gran diversitat d'espècies i varietats de diferents formes, colors de fruits i tamanys.
Per saber més
.
Per saber més
Sabeu quina verdura sortirà d'aquesta flor?
Pistes: -El nom científic és Cucumis sativus i és de la família de les cucurbitàcies. -Les tiges i fulles estan cobertes de pèls. - El fruit és consumeix en amanides o gaspatxos . -En general la collita comença a partir d’uns 60 dies després del trasplantament . -La collita continua durant tot l’estiu fins que la planta esgota tots els nutrients o les baixes temperatures afecten el creixement. -El fruit es cull immadur. Si es deixa créixer massa, perd el color verd i és massa fibrós i amarg.
L'hort a la primavera
Les darreres pluges li han agradat molt a l’hort: Els tomàquets, els carbassons i les mongetes, comencen a créixer .
Collita de març
Durant el mes de gener hem collit : col, coliflor, pastanaga, bleda, enciam, escarola. La fava i el pèsol estan creixent a bon ritme, aviat tindrem collita.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Inici
Subscriure's a:
Missatges (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada