PER PENSAR

PENSANT EN ELS ALTRES ( Learning to care. Un reportatge produït per NHK. Japó.)

És un documental premiat repetidament per la tendresa a l'hora d'explicar l'aprenentatge en una escola japonesa. El documental com SER y TENER va ser rodat durant un any a l'escola pública infantil de Minami Kodatsuno, a la ciutat de Kanazawa, d'uns vuit mil habitants.

L'objectiu del mestre (Toshiro Kanamori) és un càntic a la vida i a la manera d'aprendre a viure, ens ensenya la manera d'aprendre d'uns nens i ens fa pensar sobre l'esperança i la força. Ens mostra també la manera que els nens reaccionen davant de l'ambient d'adults que els envolta i davant dels problemes que angoixen moltes vegades els pares. Realitzat amb especial cura, amb una gran força, ens dóna lliçons de la manera de viure que, quan ens fem grans, moltes vegades hem deixat pel camí, oblidant conceptes bàsics.

A Kanamori  se li nota que és un enamorat de la seva feina.

Conjuga l'aprenentatge i la diversió; que els nens aprenguin sense que s'avorreixin. Que és el que tots intentem fer. Però ell ho aconsegueix i amb molt de respecte. Només amb la tendresa és pot aconseguir el que es vulgui. Realment el documental em va fer plorar i em va animar saber que encara hi ha docents que creuen amb el que fan i lluiten per fer realitat els seus somnis. Com tots els docents, s'ha d'enfrontar a la falta de concentració dels alumnes, al poc entusiasme, però a través del reportatge podem comprovar com se'n van sortint de tot plegat, i com amb habilitat fa que els nens avancin en l'aprenentatge de les matèries del curs, però sobretot en l'art de viure. Un treball especialment recomanat per a totes les persones vinculades a l'ensenyament i molt premïat. El reportatge , entre d'altres, ha obtingut el Gran Premi en el Festival de Banff 2004, la medalla de bronze en el Festival de Nova York, el Gran Premi en el Festival de Televisió del Japó i la Medalla d'Or en el Festival Internacional dels Estats Units de Religió, Ètica i Humanitats."Riure, plorar, aprendre"
Una mica llarg de fet són uns 3o minuts.

Val la pena dedicar una estona del nostre temps.

Pensant en els altres - 2
PENSANT EN ELS ALTRES -3
PENSANT EN ELS ALTRES - 4PENSANT EN ELS ALTRES  -5
PENSANT EN ELS ALTRES - 6

Si heu arribat fins aquí.... FELICITATS !!  Crec que son uns dels millors videos.